Interessante artikelen, filmpjes en presentaties 
Differentiatie in het onderwijs voor slimme leerlingen is volop in beweging, en er wordt regelmatig iets interessants geschreven of op internet gezet.  

Dit is de plek waar je links naar interessante artikelen, presentaties of filmpjes vindt, op onderwerp gerangschikt. Heb je iets interessants gezien? Stuur het dan gerust naar info@brightrt.nl.Artikelen en presentaties van brightRT:

Wil je een project voorstellen op jouw school om het plusaanbod in de klas uit te breiden? Dit is een handige presentatie.

Zelf een plusaabod opzetten op jouw school? In dit zeer bruikbare en concrete artikeltje staan de stappen die je als team doorloopt.

Meer informatie over de achterliggende theorie van de aanpak van bright en de resultaten in de praktijk.Andere interessante artikelen en links:

Een artikel van AIja de Bruin-de Boer en Eleonoor van Gerven.

Ontwikkel je intelligentie (HTML)
Een artikel over de succesvolle intelligentie volgens Sternberg uit Psychologie Magazine.

Informatie over de actuele opvattingen rondom intelligentie en (hoog)begaafdheid.

Lees na je uitslag meer over de intelligenties onder "MI Symbolen".

Wikiwijs (HTML)
Hier kan je uitdagend en aantrekkelijk materiaal vinden.Filmpjes:

Een animatie, oorspronkelijk van de TED lezingenserie, van Sir Ken Robinson. Over de nieuwe inrichting van onderwijs en "convergent" of creatief denken.

Je krijgt een goed beeld van hoe directie, vakleerkracht en leerlingen denken over extra uitdagingen en je ziet ook voorbeelden van plusopdrachten in de praktijk. 

De rede van het kind (+/- 20 minuten)
Een aflevering Noorderlicht waarin leerlingen op een basisschool gestimuleerd worden om te leren creatief en analytisch te denken via filosofielessen.